Ημερίδα για τον χρόνιο σπονδυλικό πόνο

Ο χρόνιος σπονδυλικός πόνος απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και έχει αρκετές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. Είναι από τις συχνότερες αιτίες επίσκεψης σε ιατρό, απουσίας από την εργασία, καθώς και συνταξιοδότησης.

Η αντιμετώπιση για τον χρόνιο σπονδυλικό πόνο, μετά από τη διάγνωση, συχνά απαιτεί συνεργασία διάφορων ειδικοτήτων (ιατρών, φυσικοθεραπευτών, ψυχολόγων κ.α.). Σημαντική επίσης είναι η πρόληψη για τον σπονδυλικό πόνο, με την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, πριν ακόμα γίνει χρόνιος και δυσκολότερα αντιμετωπίσιμος.

Ο Σύλλογος Πρόληψης Μυοσκελετικών Παθήσεων OsteoProlipsis.Gr, συμμετέχει ενεργά με άλλες επιστημονικές εταιρείες (χειρουργών σπονδυλικής στήλης, ιατρών εξειδικευμένων στον χρόνιο πόνο, φυσικοθεραπευτών κ.α.) στη διοργάνωση ημερίδας στις 7 Ιουνίου 2019 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΚΑΤ στην Αθήνα, με θέμα: «Διαχείριση χρόνιου σπονδυλικού πόνου».

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για όσους επιθυμούν θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης, με μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ενημέρωση για το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας.